Twitter

Kiinalaisista Moskovan suurin turistiryhmä

Kiinalaisturistien määrä Moskovassa on viime vuosien aikana kasvanut noin 35 – 45 % vuosivauhtia. Viime vuonna joka 15 Venäjän pääkaupungissa vieraillut turisti tuli Kiinasta. Asiasta kertoi uutistoimisto RIA Novosti mukaan Moskovan kaupungin matkailukomitea.

Kiinalaisista tuli viime vuonna suurin yksittäinen Moskovassa vierailut ulkomaalaisryhmä. Venäjän rajavartioston mukaan Moskovassa vieraili vuonna 2013 yhteensä noin 375 000 kiinalaista, mikä on noin 40 % enemmän kuin vuonna 2012.

Moskovan kaupungin matkailukomitean mukaan noin kolmannes kiinalaisturisteista vieraili Moskovassa viisumivapaasti. Turistiryhmien viisumivapaa matkustaminen tuli mahdolliseksi vuonna 2000, kun Venäjä ja Kiina allekirjoittivat asiasta sopimuksen.

Kiinalaisturisteja kiinnostavat Moskovassa erityisesti opastetut museo- ja näyttelykäynnit, Neuvostoliiton historiaan ja erityisesti sen poliittiseen johtoon liittyvät kohteet sekä toiseen maailmansotaan liittyvät nähtävyydet.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?