Twitter

Ukrainalaishakkerit kaatoivat venäläislehden verkkosivut

Ukrainalaiset hakkerit murtautuivat torstain ja perjantain välisenä yönä Venäjän hallituksen virallisen tiedotuslehden Rossiiskaja Gazetan verkkosivuille. Yön aikana hakkerit latasivat sivuille Vladimir Putinin ja Venäjän vastaisia karikatyyrejä ja iskulauseita.Sivusto kaatui kokonaan aamulla eikä se ole palannut toimintaan perjantai-iltaan mennessä.

Eräässä sivustolle ladatussa kuvassa hakkerit kertovat olevansa ”Kyberprikaatin” aktivisteja. Tosin Facebookissa julkaistussa viestissään kyberprikaatilaiset kiistivät olevansa verkkohyökkäyksen takana, verkkojulkaisu TJournal uutisoi.

”Täytyy myöntää, ettemme voi ottaa tapauksesta kunniaa itsellemme”, aktivistien tiedotteessa todettiin.

Rossiiskaja Gazeta on Venäjän hallituksen virallinen tiedotuslehti, joka seuraa uutisoinnissaan hallituksen kantoja. Aiemmin julkaisu on uutisoinut aktiivisesti esimerkiksi Suomen ja Venäjän välisistä lapsikiistoista.

1 kommentti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?