Twitter

Mitä venäläiset hakevat Internetistä?

Venäjän suosituin hakukone Yandex julkaisi kansainvälisen naistenpäivän aattona tietoja miesten ja naisten suosituimmista hakusanoista. Tulokset eivät juurikaan yllätä.

Miespuolisten Yandexin käyttäjien yleisimmät hakusanat liittyivät enimmäkseen teknologiaan, viihteeseen ja seksuaalisten tarpeiden tyydyttämiseen. Suosituimmat hakusanat miesten keskuudessa olivat ”torrentti”, ”Windows”, ”porno” ja ”Android”. Kärkisijoille pääsivät myös hakusanat ”jalkapallo”, ”VAZ” (Ladan venäjänkielinen nimi) ja ”Samsung”.

Naisten yleisimmät hakusanat liittyivät pääasiassa lapsiin ja perhe-elämään. Suosituimpien hakusanojen listan kärkeen nousivat ”lapsi”, ”koulukuokka”, ”vastaus”  ja ”lasten”. Suosittuja olivat myös ”kutominen”, ”resepti” ja ”hiukset”.

Yandexin mukaan on myös olemassa ryhmä suosittuja hakusanoja, jotka ovat yhtä suosittuja niin naisten kuin miestenkin keskuudessa. Näitä ovat mm. ”elokuvat”, ”sarjat”, ”musiikki”, ”katsoa”, ”kuunnella on-line” ja ”hyvä laatu”.

Hakukone Yandexilla on Venäjällä noin 60 prosentin osuus hakukoneiden käytössä. Google joutuu tyytymään itänaapurissa vain vajaaseen 30 prosentin osuuteen.

yandex_male

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?