Twitter

Kansanedustaja: ”Lakialoite valheellisten uutisten rangaistavuudesta pelkkä PR-temppu”

Sanomalehti Izvestian mukaan Venäjän parlamentissa olisi valmisteilla lakialoite, joka antaisi viranomaisille mahdollisuuden rangaista valheellista informaatiota julkaisevia tiedotusvälineitä. Uutistoimisto RIA Novostin mukaan Yhtenäisen Venäjän kansanedustaja ja parlamentin varapuhemies Sergei Zheleznjak pitää lakialoitetta lähinnä PR-temppuna.

Rusgate.fi uutisoi torstaina, että kansanedustaja  Jevgeni Fedorov (Yhtenäinen Venäjä) on valmistelemassa lakimuutosesitystä, jonka myötä venäläisten tiedotusvälineiden ”valheellisen ja venäläisvastaisen” informaation levittäminen tulisi rangaistavaksi. Fedorovin puoluetoveri ja parlamentin informaatioteknologioiden valiokunnan jäsen Sergei Zheleznjak kommentoi RIA Novostille aloitetta todeten, että ”Fedorov hakee aloitteellaan vain julkisuutta itselleen”.

– Minusta vaikuttaa lähinnä siltä, että Jevgei Fedorov halusi käyttää hyväkseen vallitsevaa poliittista tilannetta ja päästä aloitteellaan tiedotusvälineiden uutisotsikkoihin.

Zheleznjak muistutti, että jo nykyisessä lainsäädännössä on olemassa keinoja terrorismiin ja ääritoimintaan yllyttävien julkaisujen kontrolloimiseksi.

– Kannattaisi ennemmin arvioida nykyisten keinojen tehokkuutta, ennen kuin menee ehdottelemaan muutoksia vallitsevaan lainsäädäntöön.

Päivitys 17.3.2014: Lakimuutosaloite vedettiin pois parlamentin käsittelystä maanantaina 17. maaliskuuta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?