Twitter

Krimin parlamentti pyysi niemimaan liittämistä Venäjään

Krimin parlamentti on vedonnut Venäjän johtoon pyytäen käynnistämään niemimaan ”Venäjän federaatioon liittämisprosessin federaatiosubjektina”. Vetoomus on osoitettu sekä Venäjän presidentille että parlamentille, uutisoi Lenta.

Krimin parlamentin lähetystön vierailua Moskovaan on sen sijaan lykätty. Parlamentin puhemies Vladimir Konstantinovin johdolla tapahtuvan vierailun oli määrä alkaa tänään. Vierailua on siirretty parlamentin ylimääräisen istunnon takia, tiedottaa ITAR-TASS. Uutta vierailuajankohtaa ei ilmoitettu.

Kiovalainen oikeusistuin antoi eilen Konstantinovia ja Krimin autonomian tuoretta pääministeri Sergei Aksjonovia koskevan pidätysmääräyksen syynä näiden perustuslaillista järjestystä vastaan suunnatuiksi määritellyt toimet. Konstantinov oli aiemmin ilmoittanut Krimin perustavan oman syyttäjänviraston ja Aksjonov kieltäytynyt neuvotteluista Ukrainan parlamentin kanssa, koska ei pidä Kiovan hallitusta laillisena, muistuttaa Lenta.

Kansanäänestys Krimin niemimaan liittämisestä Venäjään on siirretty 16.3. pidettäväksi, mainitsee Utro. Kysymykset statuksesta muotoillaan seuraavasti: ”kannatatteko Krimin liittämistä Venäjän Federaatioon?” ja ”kannatatteko Krimin perustuslain vuodelta 1992 palauttamista?” Asiasta kertoi Krimin varapääministeri Rustam Temirgalijev. Vuoden 1992 perustuslaissa on määritelty, että Krimin autonominen tasavalta kuuluu Ukrainaan ja määrittelee suhteensa siihen sopimuspohjalta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?