Twitter

IVY-pankit epäilevät venäläiskumppanien luotettavuutta

Migom-maksujärjestelmän romahdettua IVY-maiden pankit ovat alkaneet epäillä venäläisten kumppaniensa luotettavuutta, kirjoittaa RBC Daily. Suuri uzbekistanilainen Uzpromstroibank on lähettänyt yhdeksälle suurimmalle venäläiselle maksujärjestelmälle kirjeen, jossa vaatii vakuustallennusten tai pankkitakuiden käyttöönottoa.

Venäjältä siirretään ulkomaisiin pankkeihin vuosittain yli 23 miljardia dollaria ja puolet tästä summasta suuntautuu Keski-Aasian maihin. Paikallisten pankkien takuut ovat miljoonien dollarien suuruiset.

Migom-maksujärjestelmän käyttö päättyi, kun siitä vastannut Eurotrust-pankki menetti toimilupansa helmikuun alussa. Tämä vaikutti kielteisesti muihin maksujärjestelmiin. Migom-järjestelmän ulkomaisten partnereiden menetykset arvioidaan 50 miljoonan ruplan suuruisiksi. IVY-maiden pankit ovatkin alkaneet vaatia luottolaitoksilta lisätakuita. Uzbekistanin ohella levottomimpia ovat Azerbaidzhanin, Kirgisian ja Ukrainan pankit. Eräät lähettävät takuuvaatimuskirjeitä, toiset taas käyvät suullisia neuvotteluja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?