Twitter

Ex-puolustusministeri Serdjukov armahdetaan?

Uutistoimisto Interfaxin nimettömistä lähteistä saamien tietojen mukaan korruptiosta syytetty Venäjän entinen puolustusministeri Anatoli Serdjukov armahdetaan.

Serdjukov armahdettaisiin joulukuussa voimaantulleen armahduslainsäädännön puitteissa. Interfaxin tietojen mukaan Serdjukov olisi anonut armahdusta jo 21. helmikuuta, mutta tieto asiasta vuoti julkisuuteen vasta neljä päivää sen jälkeen. Virallisesti tietoa ei ole vielä vahvistettu.

Entisen puolustusministerin asianajaja Genrih Padva kieltäytyi kommentoimasta asiaa verkkolehti Lentalle. Myöskään armeijan syyttäjänvirastosta asiaan ei saatu kommenttia.

Anatoli Serdjukovia vastaan nostettiin syyte valtion varojen väärinkäytöstä. Syyttäjän tutkimusten mukaan Serdjukov olisi käyttänyt valtion varoja mm. sukulaisensa omistamalle yksityiseen vapaa-ajankohteeseen vievän tien rakentamiseen. Myöhemmin kohde siirrettiin puolustusvoimien omaisuudeksi.

Serdjukov erotettiin puolustusministerin virastaan syksyllä 2012.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?