Twitter

Yhdysvallat jäädyttää kauppa- ja sotilasyhteistyön Venäjän kanssa

Yhdysvallat on kertonut jäädyttävänsä kaikki neuvottelut Venäjän kanssa kaupallisen yhteistyön laajentamisesta siihen saakka, kunnes tilanne Krimillä on rauhoittunut, Eho Moskvy uutisoi.

Pentagon on vuorostaan kertonut myös sotilaallisen yhteistyön jäädyttämisestä BBC:n mukaan. Pentagon vaatii Venäjän Krimillä olevien joukkojen välitöntä vetäytymistä omiin tukikohtiinsa.

Myös Euroopassa harkitaan mahdollisia sanktioita Venäjää vastaan. Esimerkiksi Tshekin tasavallassa on esitetty venäläisten matkustamisen rajoittamista maahan, kertoo Eho Moskvy. Tshekin tasavallan ulkoministeriön mukaan tilanne voi johtaa venäläisten viisumien jäädyttämiseen sekä venäläisten maahanmuuton rajoittamiseen.

Iso-Britannian pääministeri David Cameron on puolestaan kertonut, että mahdollisia sanktioita käsitellään myös EU:n tulevassa hätäkokouksessa. Jo aiemmin EU on ilmoittanut mahdollisuudesta jäädyttää neuvottelut EU:n ja Venäjän mahdollisesta viisumivapaudesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?