Twitter

Kaasuale Ukrainalle peruttiin, luottoa kaasun maksuun selvitellään

Gazprom lopettaa huhtikuun alusta kaasun toimittamisen Ukrainalle alennettuun hintaan. Asiasta tiedotti tiistaina venäläiskonsernin hallituksen puheenjohtaja Aleksei Miller. Millerin mukaan ukrainalaisosapuoli on informoinut Gazpromia siitä, ettei maa kykene maksamaan helmikuun kaasutoimituksia. Lisäksi Ukraina on maksanut viime vuoden kaasuvelastaan alle puolet.

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev sanoi pitävänsä ratkaisua oikeana. Pääministeri määräsi lisäksi valtiovarainministeriön selvittämään mahdollisuuksia 2-3 miljardin dollarin suuruisen luoton myöntämisestä Ukrainalle, jotta maa kykenisi maksamaan kaasutoimituksista. Medvedev lisäsi, että Gazpromin tulee tavoitella saataviaan täysimääräisinä.

Kaasun hinnanalennuksesta sovittiin viime vuoden lopulla maiden presidenttien välisten neuvottelujen tuloksena. Kaasun hintaa laskettiin noin kolmanneksella. Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk kertoi jo eilen, ettei Moskova jatka kaasutoimituksia alennettuun hintaan. Jatsenjuk lupasi Ukrainan löytävän varat  helmikuun kaasuvelan maksuun. Ukrainan kaasuvelka on kokonaisuudessaan 1,529 miljardia dollaria, muistuttaa Lenta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?