Twitter

Aleksei Venediktov jatkaa Eho Moskvyn päätoimittajana

Aleksei Venediktov on valittu jatkokaudelle Eho Moskvy -radiokanavan päätoimittajaksi. Venediktovin ehdokkuuden puolesta äänesti 72 toimittajaa, neljä äänesti vastaan ja kolme pidättäytyi äänestämästä. Radiokanavan sääntöjen mukaan päätoimittajan valitsevat toimittajat ja valinnan vahvistaa yhtiön hallintoneuvosto.

Mikäli hallintoneuvosto ei kahden viikon sisällä vahvista Venediktovin valintaa, vt. päätoimittajana tulee toimimaan nykyinen varapäätoimittaja Sergei Butman.

Aleksei Venediktov oli ainoa ehdokas päätoimittajaksi. Uuden sopimuksen myötä päätoimittajan kautta pidennetään viiteen vuoteen nykyisestä kahdesta vuodesta. Puheessaan Venediktov lupasi olla muuttamatta kanavan toimituspolitiikkaa. Venediktov korosti, että aikoo jatkaa myös kanavan poliittisena kommentaattorina, osakkaana ja hallintoneuvoston jäsenenä.

– Me olemme ennen kaikkea ammattilaisia, emmekä kansalaisaktivisteja. Jatkamme työskentelyä perinteisen journalismin hengessä, jossa jokaisen uutisen taustat tarkastetaan, Venediktov korosti.

Lisäksi Venediktov kertoi, että radiokanava harkitsee siirtymistä myös television puolelle. Hankkeelle ei ole vielä laskettu hintalappua, mutta Venediktovin mukaan kanavan johto ymmärtää, että jossain vaiheessa myös radiokanavan on siirryttävä multimedian formaatteihin.

Viime helmikuussa yhtiön hallintoneuvosto erotti kanavan pitkäaikaisen pääjohtajan Juri Fedutinovin ja nimesi hänen tilalleen aiemmin muun muassa Vesti –uutisohjelmassa ja Golos Rossii –radiokanavalla työskennelleen Ekaterina Pavlovan. Tänään pitämässä puheessaan Pavlova lupasi, että mitään suuria muutoksia ei kanavalla tulla lähiaikoina tekemään.

Aleksei Venediktov totesi puolestaan, että Juri Fedutinovin erottaminen oli ”epärehellistä ja epäoikeudenmukaista”. Hän lisäsi, että Fedutinov jatkaa yhtiön osakkeenomistajana ja että häntä aiotaan esittää myös hallintoneuvoston jäseneksi.

Eho Moskvy –radioaseman pääomistaja on Gazprom Media (66% osakkeista) ja vähemmistöosakkeet (34%) kuuluvat kanavan toimittajille ja henkilökunnalle. TNS Russian mukaan radioasema oli viime vuonna Moskovan kuudenneksi suosituin noin miljoonan kuuntelijan osuudella vuorokaudessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?