Twitter

Moskovassa mielenosoituksia joukkojen Ukrainaan viennin puolesta ja sitä vastaan

Moskovassa järjestettiin sunnuntaina isänmaallisten nuorisojärjestöjen mielenosoituskulkue ”Ukrainan veljeskansan puolesta”. Noin 27 000 osallistujan mielenosoituskulkue käynnistyi klo 17 Pushkinin aukiolta ja eteni Bulevardikehää pitkin Saharovin aukiolle. Kulkue sujui rauhallisesti, uutisoi verkkolehti Lenta.

Moskovassa on tänään järjestetty myös useita sodanvastaisia mielenosoituksia, joiden osallistujat vastustavat aggressiota Ukrainassa. Puolustusministeriön rakennuksen luona Znamenka-kadulla pidetyn parinsadan hengen mielenosoituksen yhteydessä on pidätetty osallistujia, tiedottaa RBC.

Toinen, tiettävästi noin 500 osallistujaa kerännyt mielenosoitus venäläisjoukkojen Krimille vientiä vastaan alkoi klo 14 paikallista aikaa Maneesiaukiolla. Poliisit pidättivät sodanvastaisin kyltein varustautuneita mielenosoittajia. Lenta mainitsee kiinniotettujen määräksi 28, RBC 40. Poliisin mukaan osallistujia oli 150 ja pidätettyjä 50. Pietarissa Iisakin aukiolla pidetyn sodanvastaisen mielenosoituksen noin 500 osallistujasta pidätettiin parikymmentä, kertoo Lenta.

Presidentti Vladimir Putin sai 1.3. Federaation neuvostolta luvan Venäjän asevoimien käyttöön Ukrainan maaperällä maan ”yhteiskunnallis-poliittisen tilanteen normalisoimiseksi”. Ukraina vetosi Yhdysvaltoihin ja muihin YK:n turvallisuusneuvoston pysyviin jäsenmaihin sekä NATOn johtoon maan alueellisen yhtenäisyyden turvaamiseksi. Ukrainassa käynnistettiin sunnuntaiaamuna yleinen liikekannallepano Venäjän taholta tulevan sotilaallisen puuttumisen uhan johdosta.

Salasana hukassa?