Twitter

Navalnyi anoi lupaa päästä Sotshiin

Matkustuskiellossa oleva oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on anonut Venäjän tutkintakomitealta lupaa matkustaa Sotshiin talviolympiakisojen ajaksi. Navalnyi on skannannut blogiinsa anomuskirjelmän, jossa perustelee matkan olevan tarpeen, jotta hän voisi osallistua kisavalmisteluissa esiintyneen mittavan korruption selvittämiseen.

Poliitikko selittää perustamansa Korruptionvastaisen taistelun säätiön julkaisseen verkkosivullaan useita kertoja tietoja kavalluksista ja saaneen laajaa vastakaikua yleisöltä. Tutkintakomitea ei ole vastannut Navalnyin pyyntöön.

Navalnyin ohella myös mm. oppositiopoliitikko Boris Nemtsov on Talviolympiakisat subtropiikissa -selvityksessään arvioinut kisavalmistelukustannuksista 50-60 % olleen erilaisista välistävedoista johtuvia. Venäjän viranomaiset ovat kiistäneet asian.

Useissa rikosjutuissa syytettynä olevan Navalnyin tämänkertainen matkustuskielto liittyy tapaukseen, jossa hänen epäillään veljensä Olegin myötä solmineen Yves Rocher -yhtiön kanssa tietoisesti epäedullisen sopimuksen ja kavaltaneen 26 miljoonaa ruplaa, muistuttaa Lenta.

Salasana hukassa?