Twitter

Aleksei Navalnyin puolueen rekisteröinti evättiin kolmannen kerran

Venäjän oikeusministeriö on julkistanut syyn oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin johtaman Narodnyi aljans (Kansan allianssi) -puolueen rekisteröinnin epäämiseen maanantaina, uutisoi Lenta.

Ministeriön lehdistötiedotteessa epäämisen syyksi mainitaan, että puolueen nimi on liian samanlainen ja vaarassa sekaantua Andrei Bogdanovin puolueen nykyisen nimen kanssa. Bogdanovin Rodnaja strana (Synnyinmaa) -nimellä rekisteröity puolue muutti nimensä Narodnyi aljansiksi eli Kansan allianssiksi pian sen jälkeen kun Aleksei Navalnyi oli noussut samannimisen rekisteröimättömän puolueen johtoon marraskuussa 2013. Kahta samannimistä puoluetta puoluerekisteriin ei voida hyväksyä.

Lisäksi oikeusministeriö katsoi puoluelain vastaisiksi Narodnyi aljansin keskusneuvoston ja keskusvalvontakomitean marraskuiset valinnat avoimella äänestyksellä, kun puoluelaki edellyttää suljettuja äänestyksiä. Lehdistötiedotteessa mainitaan myös muutamien puolueen asiakirjojen muotoilussa havaitun puutteellisuuksia, joita ei täsmennetä. Navalnyin kannattajat perustivat Kansan allianssi -puolueen joulukuussa 2012. Oikeusministeriö epäsi puolueen rekisteröinnin nyt kolmannen kerran.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?