Twitter

Kaikkia vastaan -kohta palaa vaalilippuihin Venäjällä

Venäjän valtakunnanduumassa tulee perjantaina ensimmäiseen käsittelyyn useiden federaation neuvoston jäsenten yhdessä laatima lakiluonnos, joka palauttaa maan vaalilippuun kaikkia ehdokkaita vastustavan vaihtoehdon. Kaikkia vastaan -kohta palaa kaikkien tasojen vaaleihin lukuunottamatta presidentinvaaleja, mainitsee Lenta.

Vaihtoehto poistettiin vaalilipuista kahdeksan vuotta sitten. Eräät oppositiopoliitikot ja vaaliasiantuntijat katsovat vaihtoehdon paluun vievän protestiääniä oppositiovoimilta, joidenkin mielestä se hyödyttää valtapuolue Yhtenäistä Venäjää.

Kaikkia vastaan -vaihtoehdon valitsi esimerkiksi vuoden 2003 duumavaaleissa 4,7 % ja vuoden 2004 presidentinvaaleissa 3,45 % äänestäjistä eli noin 2,4 miljoonaa ihmistä. Venäjällä on myös virallisesti rekisteröity, vuonna 2012 perustettu pikkuinen Kaikkia vastaan -puolue.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?