Twitter

Zenit pystyttää varastadionin

Pietarilainen jalkapalloseura Zenit on kyllästynyt odottamaan Krestovski-saarelle kaupungin varoin nousevan kotistadioninsa pitkittyneiden rakennustöiden valmistumista ja pystyttää itse 25 000 katsojan stadionin Pietarin etelälaidalle Kuptshinon metroaseman lähistölle, uutisoi Vedomosti Fontanka-lehden tietoihin viitaten.

Stadionin rakentaa moduulirakentamiseen erikoistunut sveitsiläinen Nussli ja se valmistuu jo alkaneen vuoden lopulla.

– Kyse on puhtaasti tilapäisestä ratkaisusta kannattajiemme mukavuuden ja seuran liiketoimintatavoitteiden edistämiseksi. Tämäkin kausi osoitti, että Venäjältä puuttuu varastadioneja, ja 25 000 katsojan stadioni on hyvä vararatkaisu Zenitin ohella koko Venäjän jalkapalloilulle, sanoo seuran pääjohtaja Maksim Mitrofanov Fontankalle. Stadionin sertifioivat sekä Venäjän jalkapalloliitto että UEFA.

Zenitin Krestovski-saarelle nousevan ympärivuotiseen käyttöön tarkoitetun A-kategorian areenan rakennustöiden odotetaan valmistuvan vuoden 2015 loppuun mennessä ja se päästänee ottamaan käyttöön kesällä 2016. Seitsemän vuotta kestäneiden rakennustöiden kustannusarvio on kohonnut jo 43,8 miljardiin ruplaan, kun kaupunki on edellyttänyt enintään 34,9 miljardin ruplan kustannuksia. Rakennustöiden loppuunsuorittamisesta vastaa Oleg Deripaskan Transstroi, jonka mukaan työ vaatii 12,54 miljardia ruplaa.

Edellinen sopimus niin ikään Oleg Deripaskan Inzhtransstroin kanssa purettiin viime vuonna. Ensimmäinen pääurakoitsija oli Avant, jonka kanssa kaupunki teki sopimuksen vuonna 2008. Areenan kustannusarvio kasvoi Avantin aikana 6,9 miljardista ruplasta lähes nelinkertaiseksi. Venäjän tutkintakomitea käynnisti Tilintarkastuskamarin lausunnon nojalla lähes vuosi sitten rikostutkinnan budjettivarojen epäillystä väärinkäytöstä areenaprojektissa.

Salasana hukassa?