Twitter

Volgogradin aseman iskusta epäillyn tiedot julki

Volgogradin rautatieaseman sunnuntaisen itsemurhaiskun tekijäksi epäillään Mari Elin tasavallan Volzhskista syntyisin ollutta Pavel Petshenkinia, joka käännyttyään aiemmin islaminuskoon oli vuoden 2012 keväällä liittynyt dagestanilaisen taisteluryhmään ja ottanut käyttöön nimen Ansar Ar-rusi.

Petshenkin oli tuttavansa kertoman mukaan aiemmin toiminut Kazanissa ambulanssiaseman välskärinä, mainitsee RBC.

Petshenkinin isä on antanut DNA-näytteen räjähdyspaikalta löytyneiden jäänteiden vastaavuuden selvittämiseksi, kertoo Lenta Interfaxin poliisilta saamia tietoja lainaten. Vanhemmat olivat useaan otteeseen yrittäneet saada poikaansa palaamaan Dagestanista. Myös volzhskilainen muslimiyhteisö oli yrittänyt saada tätä luopumaan radikaaleista näkemyksistään, kertoo Eho Moskvy -radiokanavan haastattelema volzhskilaismies.

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?