Twitter

Volgogradissa terrori-iskut perättäisinä päivinä

Volgogradissa maanantaiaamuna johdinautoon tehdyssä pommi-iskussa tarkennetaan sisäministeriölähteiden mukaan menehtyneen 13 ihmistä, muun muassa vuoden ikäinen lapsi, uutisoi RBC.

Aluehallinnon mukaan menehtyneitä on 15, terveydenhuoltoministeriön mukaan 14, kertoo Lenta. 28 ihmistä haavoittui iskussa, heistä 20 toimitettiin sairaalahoitoon. Pommi räjähti johdinauton ajaessa Dzherzinskin kaupunginosassa katua, jonka varrella sijaitsee tori ja tavaratalo. Johdinauton kuljettaja on elossa mutta sokkitilassa. Alustavien tietojen mukaan pommi olisi asennettu ajoneuvoon etukäteen, mutta sen laukaisi mahdollisesti itsemurhaiskijä. Isku tapahtui alle vuorokausi sen jälkeen, kun Volgogradin rautatieasemalle tehdyssä iskussa oli menehtynyt 17 henkilöä, muistuttaa Lenta.

Sunnuntaina Volgogradin rautatieaseman ovella pysäytetty terroristi räjäytti räjähdelatauksensa, minkä seurauksena 17 ihmistä kuoli ja yli 40 haavoittui. 34 henkilöä toimitettiin sairaalahoitoon, joukossa mm. yksi 9-vuotias lapsi.

Menehtyneiden joukossa on terroristin ovella pysäyttänyt 29-vuotias vanhempi poliisiluutnantti Dmitri Makovkin. Myös kolme muuta poliisia haavoittui. Naiseksi väitetty itsemurhaiskijä pyrki sisään asemarakennuksen odotussaliin, jossa oli paljon ihmisiä, kertoo RBC. Uhriluku olisi voinut olla paljon suurempi, jos isku olisi suoritettu odotussalissa. Interfax-uutistoimiston mukaan aseman iskun suorittajia saattoi olla kaksi, mies ja nainen. Räjähdys tapahtui poliisin reagoitua epäilyttävästi käyttäytyvään naiseen. Videokameroille tallentui myös räjähdyskeskuksessa ollut mies. Tapahtumapaikalta löytyi myöhemmin miehen sormi, jossa oli kranaatin sokka, kertoo Infox.

Rikostutkinta molemmista iskuista on käynnistetty. Hätätilaministeriön työntekijöiden määrää kaupungissa on nostettu 450:een ja sinne on toimitettu pelastusalan erityisyksiköitä. Vakavimmin loukkaantuneiden uhrien siirtoa Moskovaan valmistellaan. Kaikki uudenvuodenjuhlat kaupungissa on peruutettu.

Salasana hukassa?