Twitter

Tolokonnikova ja Aljohina perustavat vankien oikeuksia puolustavan järjestön

Maanantaina armahdettuna vapautuneet Pussy Riot -ryhmän jäsenet Nadezhda Tolokonnikova ja Maria Aljohina tapasivat tiistaina suunnitellakseen vankien oikeuksia puolustavan Zona Prava -järjestön perustamista.

Tolokonnikova kertoo Lentalle antamassaan haastattelussa aikovansa vaatia mm. Rangaistusten toimeenpanoviraston Mordvan hallinnon esimiehen, kenraali Oleg Simtshenkovin erottamista sanoen, että ”muuten Mordvan työsiirtoloissa tapetaan edelleen ihmisiä niin henkisesti kuin fyysisestikin”.

Tolokonnikova kärsi vankeustuomionsa loppujakson sairaalassa Krasnojarskissa, mihin hänet siirrettiin hänen Mordvan IK-14-rangaistuslaitoksen johtoon kohdistamiensa valitusten ja pitkän nälkälakon jälkeen. Tolokonnikovan naisvankien työsiirtolaoloja käsittelevän kirjeen julkistaminen herätti laajaa yhteiskunnallista keskustelua sekä Venäjällä että länsimaissa. Tolokonnikova katsoo vankien olojen Mordvassa jo kohentuneen hieman kirjeen ansiosta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?