Twitter

Venäläisten lainanhoitokulut kasvussa

Venäläisten kotitalouksien lainanhoitokulut ovat kasvussa: kuluvan vuoden II kvartaalilla luotonsaajat kuluttivat lainojensa kuoletuksiin ja korkoihin keskimäärin neljänneksen palkastaan, III kvartaalilla jo lähes kolmanneksen.

Asia käy ilmi Venäjän keskuspankin julkistaman katsauksen luottolaitosten yksityishenkilöille myöntämiä luottoja koskevasta osasta.

Yhtä luotonsaajaa kohti vähittäisluottoja oli 1,18 kpl, tässä luvussa ei ollut muutosta viime vuosineljännekseen verrattuna. Sama henkilö voi kuitenkin olla useamman pankin asiakkaana. Valtaosa luotonsaajista on 20 000-40 000 ruplan kuukausitulot omaavia, mutta myös melko korkean tulotason (yli 75 000 ruplaa) omaavien luotonsaajien osuus on kasvussa. Rosbaltin uutisen välitti News.Mail.ru.

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?