Twitter

Kalashnikov haudataan Moskovaan 27.12.

AK-47-rynnäkkökiväärin keksijänä tunnettu Mihail Kalashnikov haudataan sukulaisten päätöksellä Moskovaan sotilashautausmaalle 27.12. eikä jo 26.12. kotikaupunkiinsa Izhevskiin, kuten aiemmin ilmoitettiin, kertoo Udmurtian presidentin Viktor Tshulkovin tiedottaja.

Kalashnikov menehtyi 23.12. 94 vuoden iässä. Hänet oli toimitettu sairaalahoitoon 17.12. sisäisen verenvuodon johdosta. Tarkka kuolinsyy kerrotaan ruumiinavauksen nojalla.

Perhe toivoo ulkomaisten vieraiden ehtivän saapua maahan ennen hautajaisia. Izhevskissä järjestetään jäähyväistilaisuus 25.12. illalla ja 26.12. aamupäivällä, tiedottaa Rosbalt. Udmurtian tasavalta vastaa hautajaisjärjestelyistä. Kalashnikovin synnyinkylässä Altain piirin 3 500 asukkaan Kurjassa järjestetään asesuunnittelijan muistokulkue. RIA Novostin ja ITAR TASSin uutiset välitti Lenta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?