Twitter

Jälleen kaksi pankkia menetti toimilupansa

Lähestyvästä juhlakaudesta huolimatta Venäjän keskuspankki jatkaa tiukkoja toimiaan pankkimaailmassa. Tiistaina menettivät toimilupansa Rubljovski- ja Askold-pankit. Samalla päätettiin Nizhegorodin alueella toimivan Ellips-pankin saneerauksesta. Keskuspankki haluaa välttää paniikin synnyn tallettajien keskuudessa, kirjoittaa Gazeta.

Rubljovski on Venäjän pankeista varoiltaan 669. suurin ja se tunnetaan lukuisista valuutanvaihtopisteistään pääkaupunkiseudulla. Rubljovski ei ole kyennyt hoitamaan vastuitaan velkojille ja on harjoittanut huomattavan riskialtista luottopolitiikkaa luomatta riskien edellyttämiä reservejä, sanotaan Keskuspankin tiedotteessa. Koska pankki ei kuulu talletusvakuusjärjestelmän piiriin, Talletusvakuusvirasto ei korvaa talletuksia.

Askold-pankin kohtalo sinetöitiin käytännössä jo Smolenski-pankin toimiluvan epäämisen yhteydessä aiemmin, sillä Askold on sulautettu Smolenski-pankkiin. Askold ei ollut luonut vaadittuja reservejä riskejään vastaavassa määrin, menetti niitä vaadittaessa pääomansa lähes kokonaan ja on käytännössä lopettanut toimintansa jo joulukuun puolivälissä. Askoldin tallettajat saavat varansa Talletusvakuusviraston kautta.

Venäjän 200 suurimman pankin joukkoon kuuluva Ellips-pankki saa tilapäisen johdon Talletusvakuusvirastosta ja nykyinen johto ja osakkaat menettävät valtuutensa saneerauksessa. Pankin pääoma supistetaan yhteen ruplaan ja se pääomitetaan Talletusvakuusviraston varoin, mihin keskuspankki on myöntänyt virastolle 5,36 miljardin ruplan luoton. Myöhemmin pankki aiotaan yhdistää Rossiiski kapital -pankkiin, joka on viraston valvonnassa.

Jo 29 venäläispankkia on menettänyt toimilupansa viimeisen puolen vuoden aikana, kun Elvira Nabiullina on toiminut keskuspankin johdossa.

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?