Twitter

Putin hankkimaan armahdusta Hodorkovskille

Presidentti Vladimir Putin sanoi torstaina aikovansa allekirjoittaa anomuksen Jukosin ex-johtaja Mihail Hodorkovskin armahtamisesta.

Hodorkovski ei ole aiemmin itse allekirjoittanut anomusta armahduksesta, mutta hänen äskettäin presidentille toimittamansa armahdusanomuksen jälkeen Putin lupasi allekirjoittaa asiaa koskevan vetoomuksen lähiaikoina.

– Hän on viettänyt rangaistuskohteissa yli 10 vuotta, se on vakava rangaistus, ja hän vetoaa humanitäärisiin syihin, hänellä on sairas äiti, sanoi Putin. Jukosia koskevan uuden ns. kolmosoikeusjutun osalta Putin totesi, ettei sivullisena henkilönä oikein käsitä mistä koko jutussa on kyse. Hodorkovskin äiti sanoi, ettei tiedä armahdusanomuksesta mitään, mutta toivoo, että Putinilla on vielä joitain inhimillisiä tunteita.

Hodorkovskin nykyistä tuomiota on jäljellä 247 vuorokautta, muistuttaa Infox.

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?