Twitter

Ukrainan kaasun hinta halpeni kolmanneksella

Gazpromin ja Naftogaz Ukrainan sopimuksen lisäosa alentaa Ukrainalta perittävän kaasun hinnan 268,5 dollariin tuhannelta kuutiolta, sanoi Venäjän presidentti Vladimir Putin asiakirjan allekirjoituksen jälkeen.

Presidentin mukaan Venäjä on jatkossakin valmis tulemaan kumppaneitaan vastaan, mutta korosti, että ”on laadittava todella tehokas pitkän aikavälin toimintasuunnitelma, on siirryttävä jatkuvista hintaväittelyistä käytännön yhteistoimintaan sekä Ukrainan öljytoimitusten että transitkuljetusten osalta”.

Presidentti ilmoitti myös Venäjän hallituksen päättäneen sijoittaa Ukrainan arvopapereihin 15 miljardin suuruisen rahasumman kansallisen hyvinvoinnin rahastosta, tiedottaa Infox. Rahasumman koko on samaa luokkaa kuin rahastosta Venäjän infrastruktuuriprojekteihin myönnetyt varat. Valtiovarainministeri Anton Siluanov kertoi, että Venäjä sijoittaa Ukrainan tänä ja ensi vuonna liikkeelle laskemiin euro-obligaatioihin.

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?