Twitter

Teollisuustuotanto supistui prosentin marraskuussa

Venäjän teollisuustuotanto laskee entistä nopeammin. Marraskuussa laskua oli 1 % verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Koko vuoden tulos jää parhaassa tapauksessa nollatasolle, ja tilanne saattaa uusiutua ensi vuonna, sillä Venäjällä ei ole helppoja keinoja teollisuuden elvyttämiseen, kirjoittaa Gazeta. Lokakuussa laskua oli 0,1 %.

Tammi-marraskuussa jalostusalojen tuotannossa oli 0,6 % lasku viimevuotisesta, mm. teräksen tuotanto laski 2,7 % ja metallurgisen koksin tuotanto 5,6 %. Autojen tuotanto supistui 2,3-2,4 %. Vain alkutuotantoaloilla oli havaittavissa kasvua, joka on jatkunut keskeytymättä maaliskuusta saakka. Öljyn ja kaasun tuotanto kasvoi marraskuussa 0,9 %, hiilen tuotanto laski 4 %.

Talouskehitysministeriö korjasi taannoin kuluvan vuoden teollisuustuotannon kasvuennustettaan 0,7 %:sta 0,1 %:iin. Marraskuun kehno tulos uhkaa kuitenkin koko vuoden tuotantolukujen päätyvän miinukselle viime vuoteen verrattuna. Talouskehitysministeriön ensi vuodelle ennustama 2,4 % teollisuustuotannon kasvuluku saa vastaansa Interfax-uutistoimiston analyytikoiden ennusteen 1,4 % supistumisesta.

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?