Twitter

Janukovitsh pyysi Venäjältä halpaa kaasua

Venäjän ja Ukrainan maidenvälisen yhteistyökomission tänään Moskovassa alkanutta kuudetta istuntoa leimaa pyrkimys saada kaksi vuotta laskussa (2012 11 % ja 2013 14,5 % lasku) ollut tavaranvaihto uuteen nousuun, ilmoittivat maiden johtajat kokouksen alla järjestetyssä tapaamisessa. Ukrainan presidentti Viktor Janukovitshia saattelivat Moskovan matkalle mielenosoittajien ”käännä suunta Eurooppaan” -julisteet.

Janukovitsh otti presidenttien tapaamisessa esille Ukrainalle elintärkeät kaasutoimitukset Venäjältä ja pyysi ettei presidentti Vladimir Putin asettuisi vastustamaan Gazpromin Ukrainalle esittämiä kaasusopimuksia. Ukrainan odotetaan ostavan Venäjältä tänä vuonna 27 miljardia kaasukuutiota keskimäärin 401$ hintaan tuhannelta kuutiolta, yhteensä 10,8 miljardilla dollarilla. Jos Ukraina palauttaa kaasuostonsa täysimittaisiksi, Venäjältä ostetaan alennus huomioiden polttoainetta 14 miljardilla dollarilla ja Gazprom voittaa myynnin volyymissa.

Janukovitsh otti esille myös maiden välisen alueellisen yhteistyön edellytysten kohentamisen. Venäjälle työskentelee virallisten tietojen mukaan 1,5 miljoonaa ukrainalaista ja kaikkiaan noin viisi miljoonaa, sanoi presidentti Putin. Komission istunnon ja sopimusten allekirjoituksen jälkeen tilaisuus päättyy lehdistötiedotteen julkistamiseen odotetun lehdistökonferenssin sijaan, kirjoitti RBC Daily.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?