Twitter

Venäläisdiplomaatteja kotiin USA:n sosiaalietuuksien väärinkäytöstä

New Yorkin syyttäjänvirasto syyttää 49 venäläisdiplomaattia ja heidän perheenjäsentään Yhdysvaltain vähävaraisille suunnatun Medicaid-tukiohjelman etuuksien anomisesta ja saamisesta perusteetta. Heillä ei ole ollut oikeutta etuuksiin, koska he eivät ole maan kansalaisia eivätkä maahanmuuttajia eikä heidän tulotasonsa jää alle vaaditun. Osa diplomaateista on jo poistunut Yhdysvalloista, mutta loputkin joutuvat palaamaan kotimaahansa, kirjoittaa Kommersant.

Syytetyt 25 diplomaattia ovat joko aiemmin toimineet tai toimivat nyt Venäjän pääkonsulaatissa, kaupallisessa edustustossa tai YK-edustustossa, muut ovat heidän perheenjäseniään. Venäläisdiplomaattien perheisiin syntyi 2004-2013 kaikkiaan 63 lasta, joista 58 vanhemmat ovat hakeneet ja saaneet Medicaid-ohjelmasta taloudellista tukea esitettyään virheellistä tietoa perheen tilanteesta, mm. tuloista.

Kaikkiaan perusteetta myönnetyistä etuuksista koituu syyttäjänviraston arvion mukaan puolentoista miljoonan dollarin vahingot.

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?