Twitter

Transneftin 4 % yksityistämissuunnitelma ei toteudu

Venäjän ensimmäinen varapääministeri Igor Shuvalov sanoo Bloombergille antamassaan haastattelussa, että Transneft-yhtiön suunniteltu 4 % osakeosuuden yksityistäminen ei ole mahdollista, uutisoi Nakanune.

– Taloudellisesti siinä ei olisi järkeä, eikä ison osakepaketin myynti käy päinsä, sanoo Shuvalov.

Valtionomaisuutta hallinnoiva Rosimushtshestvo omistaa 100 % yhtiön tavallisista osakkeista eli 78,1 % sen pääomasta – etuoikeutetut osakkeet ovat kaupan markkinoilla. Transneft on mukana Rosimushtshestvon yksityistämisohjelmassa, ja hallituksen kesällä vahvistaman suunnitelman mukaan 4 % tavallisista osakkeista oli määrä myydä ennen vuotta 2016.

Kauppaa odoteltiin jo ensi vuodelle, mutta nyt hallitus on päätöksenteossa esiintyneen ”riittämättömän harkinnan” johdosta päättänyt jäädyttää yksityistämisaikeet vuoden 2015 loppuun saakka.

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?