Twitter

Ex-puolustusministeri Serdjukov sai rikossyytteen

Venäjän entinen puolustusministeri Anatoli Serdjukov joutuu syytetyksi leväperäisyydestä virkatehtäviensä hoidossa rikoslain 293 kohdan 1 alakohdan nojalla. Rikossyytteestä tiedotetaan Venäjän tutkintakomitean verkkosivulla.

Tutkintatietojen mukaan Serdjukovin todetaan määränneen alaisensa suullisesti rakentamaan budjettivaroin tien Zhitnojen lomakeskukseen ja määränneen joukon asevelvollisia paikan ympäristötöihin. Budjettivaroja käytettiin näihin tarkoituksiin arviolta 56 miljoonaa ruplaa.

Serdjukov joutui jättämään puolustusministerin tehtävät vuosi sitten ministeriön alaisen Oboronservisin laajojen kavallusten johdosta. Näistä pääsyytettynä on ex-ministerin läheiseksi ystävättäreksi mainittu Jevgenija Vasiljeva, muistuttaa Lenta.

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?