Twitter

Aeroflotin Dobroljot lennättää pian halvalla kotimaassa

Useat Venäjän lentoyhtiöt suunnittelevat halpalentotoiminnan käynnistämistä kotimaan reiteillä, tiedottaa Lenta. Ulkomaisille halpalentoyhtiöille Venäjän sisäiset reitit tuskin aukeavat pian, vaikka Venäjän kilpailuvirasto vuosi sitten lokakuussa sitä lupailikin.

Virkakoneistossa on kuitenkin valmisteltu tänä vuonna lukuisia lentoyhtiöille asetettujen vaatimusten helpotuksia, mm. lämpimän ruoan tarjoilupakon poisto on tällä hetkellä ministeriössä lausuntokierroksella. Esityksen mukaan ruoka- ja juomatarjoilu voisi olla maksullinen lisäpalvelu. Esillä ovat olleet myös lippujen myynti ilman palautusoikeutta, matkatavaramaksu sekä ulkomaisten lentäjien palkkaaminen.

Venäläisistä lentoyhtiöistä Aeroflot on ehtinyt pisimmälle kotimaan halpalentokonseptin kehittämisessä. Sen Dobroljot-nimisen sinivalkoisia värejä käyttävän halpalentoyhtiön lippuja tulee olemaan mahdollista ostaa vain internetissä ja ilman välikäsiä. Dobroljotin lentojen luvataan olevan 40 % tavallisten yhtiöiden lentoja halvempia ja mukavuus ”paikallisjunan luokkaa”.

Myös muut lentoyhtiöt, mm. Transaero ja UTair, suunnittelevat omien halpayhtiöiden perustamista. Venäläisyhtiöiden kokonaisinvestointien halpalentoliiketoimintaan arvioidaan nousevan satoihin miljardeihin dollareihin. Tyypillistä on se, että kaikki halpalentoyhtiöt ovat syntymässä olemassaolevien yhtiöiden siiven suojaan, uusista itsenäisistä toimijoista ei ole uutisoitu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?