Twitter

Ryanair alkaa lentää Venäjältä maaliskuussa

Euroopan suurin halpalentoyhtiö Ryanair aloittaa lennot Pietarin Pulkovon lentokentältä ja joltakin Moskovan kentistä maaliskuussa 2014, ilmoitetaan Irlannin ulkoministeriön tiedotteessa, joka on julkaistu Rosaviatsija-ilmailuviraston verkkosivulla.

– Ohjelmaa konkretisoidaan parhaillaan, Rosaviatsija ei ole toistaiseksi saanut hakemusta, kertoo viraston virallinen edustaja 1Prime-uutistoimistolle. Hänen mukaansa suunnitelma toteutuu, mikäli saatavat asiakirjat vastaavat vaadittuja normeja.

Rosaviatsijan analyysiosaston johtaja Oleg Pantelejevin mukaan uuden halpalentoyhtiön tullessa markkinoille liikennemäärän kasvu keskeisiin suuntiin kuten Lontooseen ja Pariisiin voi olla 35 % luokkaa tai jopa enemmänkin. Pietarista lähteville lennoille menee osa tällä hetkellä Helsingin kautta lentävistä, arvioi Pantelejev.

Moskovassa Ryanairin tukikohdaksi tulee mitä todennäköisimmin Domodedovo, josta vahvistetaan neuvottelujen käymisen halpalentoyhtiön kanssa.

Salasana hukassa?