Twitter

Ukraina, Venäjä ja EU neuvottelevat ensi viikolla

Venäjän, Ukrainan ja EU:n kolmenväliset neuvottelut kaupallis-taloudellisesta yhteistyöstä järjestetään ensi viikolla ennen Vilnan huippukokousta, sanoi Ukrainan pääministeri Nikolai Azarov kommentoidessaan Ukrainan EU-sopimusneuvottelujen keskeytymistä.

Azarovin mukaan Venäjä on ilmoittanut suostumuksestaan kolmenkeskisiin neuvotteluihin, uutisoi RIA Novosti. Ukraina keskeytti eilen neuvottelut yhteistyösopimuksesta EU:n kanssa viikkoa ennen aiottua sopimuksen solmimispäivämäärää ja ilmoitti keskittyvänsä kehittämään yhteistyötä IVY-maiden ja Venäjän, Kazakstanin ja Valko-Venäjän tulliliiton kanssa.

Azarov sanoi EU-sopimusprosessin keskeyttämisen olleen vaikea mutta vallitsevassa tilanteessa ainoa mahdollinen ja luonteeltaan taktinen päätös. Ukrainan oppositio kommentoi Azarovin esiintymistä rada-parlamentissa vihellyksin ja häpäisyhuudoin. Torstai-iltana EU-yhteistyön kannattajat osoittivat mieltään Kiovan keskustassa, mutta heidän leiriytymisensä estettiin kaupunginhallinnon pyydettyä asiasta oikeuden päätöstä.

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?