Twitter

Master-Bank menetti toimilupansa, toiminnassa hämäryyksiä

Venäjän keskuspankki on evännyt 20.11. alkaen toimiluvan yhden maan laajimmista pankkiautomaattiketjuista omaavalta Master-Bankilta, uutisoi RBC. Moskovalaispankki ei ole noudattanut pankkitoimintaa sääteleviä lakeja ja säädöksiä, sen tilinpäätöstiedoissa on havaittu epäselvyyksiä ja se on rikkonut useita kertoja rikollisella toiminnalla ansaittujen varojen rahanpesua vastaan suunnattuja määräyksiä.

Master-Bankilla on yli 3 500 monitoimiautomaattia, joista 1 100 ottaa vastaan käteismaksuja useissa valuutoissa. Vuonna 2012 Master-Bankilla oli Venäjän kolmanneksi suurin oma pankkiautomaattiverkosto. Lisäksi sillä on sopimuksia yhteistyöstä muiden pankkien automaattiverkoston kanssa. Pankin osakkeista 85 % on Bulotshnikin perheen hallussa. Pankin hallituksessa istuu mm. presidentti Putinin serkku Igor Putin.

Pankin talletukset olivat marraskuun alussa 46,94 miljardia ruplaa. Talletusvakuusjärjestelmä takaa tallettajille alle 700 000 ruplan talletusten palauttamisen kokonaan, ylimenevä osa palautetaan pankin lakkauttamisen myötä. Talletusvakuusvirasto kehottaa tallettajia pysymään rauhallisina ja vakuuttaa varojen palautuksen käynnistyvän pian.

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?