Twitter

Duuma saattaa rajoittaa vanhojen lentokoneiden tuontia Venäjälle

Venäjän valtakunnanduuma harkitsee vanhojen lentokoneiden maahantuontia rajoittavan lain laatimista, sanoo duuman teollisuuskomitean varapuheenjohtaja Vladimir Gutenev Izvestija-lehden haastattelussa. Parlamentissa suunnitellaan myös kotimaassa valmistettuja ilma-aluksia käyttävien lentoyhtiöiden tukitoimia. Taloudellisen tuen keinoin yhtiöitä tulee kannustaa uusimaan konekantansa 5-7 vuoden välein, sanoo Gutenev.

Gutenev katsoo Venäjän lentokoneteollisuuden kykenevän vastaamaan lentomatkustalaliikenteen haasteisiin mm. yhteistyössä ranskalaisten kanssa kehitellyllä Sukhoi Superjetillä sekä kehitteillä olevalla MS-21-komposiittisiipikoneella. Joistakin onnettomuuskoneistakin löytyneiden piraattivaraosien käyttöä vastaan Gutenev kertoi taisteltavan lainsäädännön ohella siten, että jokainen valmistettava osa aiotaan varustaa mikrosirulla.

Tatarstanin Kazanissa sunnuntaina laskeutumista yrittäessään tuhoutunut Boeing-737 oli aiemmin ollut käytössä 23 vuotta mm. Ugandassa, Etelä-Amerikassa ja Itä-Euroopassa. Kazanin 50 kuolonuhria vaatineen onnettomuuden syy oli ilmeisimmin inhimillinen: mustan laatikon tallennetietojen mukaan toinen lentäjistä oli kytkenyt toisen autopilotin pois päältä ja yritti nousua toiselle kierrokselle manuaalisesti siinä epäonnistuen, tiedottaa valtioidenvälinen lentoliikennekomitea. Komitean alustavia tuloksia selvittää mm. Kommersant-lehti

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?