Twitter

Kazanin lentoturman syyksi epäillään inhimillistä virhettä

Kazanin lähistöllä sunnuntaina tuhoutuneen Boeing-737-matkustajakoneen miehistö ilmoitti lennonjohtoon 500 m ennen kiitoradan päätä ettei kone ole laskeutumiskykyinen. Se viittaa tekniseen vikaan, mutta millaiseen, sitä miehistö ei täsmentänyt, siteeraa Interfax onnettomuuspaikan puhdistamiseen osallistuvaa tahoa.

Tatarstan-lentoyhtiön Moskovasta klo 18.25 lähtenyt kone putosi klo 19.26 yrittäessään laskeutua Kazaniin. Koneessa oli yhteensä viisikymmentä henkilöä, 44 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä, jotka kaikki saivat surmansa. Alustavien tietojen mukaan koneen putoaminen johtui miehistön virheestä. Kone törmäsi maahan yrittäessään toiselle kierrokselle. Koneen nokan iskeydyttyä kiitorataan polttoainetankit räjähtivät.

Lennolla olivat mukana mm. Tatarstanin presidentin poika Irek Minnihanov ja Tatarstanin FSB-hallinnon johtaja Aleksandr Antonov. Eräs saman koneen viimeistä edelliselle lennolle Kazanista Moskovaan osallistunut matkustaja kertoo koneen jo tuolloin heittelehtineen voimakkaasti laskeutuessaan. Onnettomuuden johdosta on käynnistetty rikostutkinta lentoturvallisuussääntöjen rikkomisesta, tiedottaa Rosbalt.

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?