Twitter

Kremlin viereen suunnittelee puiston Diller Scofidio + Renfro

Vedomosti-lehden toimitus ihmettelee sekä sitä, että Moskovan keskustaan entisen Rossija-hotellin tontille ollaan todella toteuttamassa puistoa ja että projektin toteuttaa suunnittelukilpailun voittanut kansainvälinen Diller Scofidio + Renfro -konserni.

Viimeaikaisten virtausten nojalla tälle arvotontille olisi odottanut nousevan jotain uskomattoman valtiollista, kaupallista ja ortodoksista, kirjoittaa lehti. Näin ei kuitenkaan näytä käyvän, vaan hotellihankkeen peruunnuttua vuosia tyhjillään seisonut tontti on saamassa Zarjadje-puiston Vladimir Putinin viimevuotisen päätöksen mukaisesti.

Kilpailun voittanut arkkitehtiryhmä on maailmankuulu. Heidän suunnittelemansa on mm. Manhattanin High Line -puisto. Todella tärkeiden projektien osalta Venäjällä luotetaan ulkomaalaisiin, laatu on ideologiaa tärkeämpi, kirjoittaa Vedomosti. Näin tehtiin mm. Kremlin suuren palatsin, hallituksen toimitalon ja valtakunnanduuman toimitalon restaurointiurakoissa.

Puistosuunnitelmasta kuvan julkistanut lehti toteaa virkamiesten lausunnoista tosin käyvän ilmi, että puiston toteutus saattaa poiketa merkittävästikin alkuperäisestä voittajasuunnitelmasta.

Salasana hukassa?