Twitter

Navalnyi: IVY-maiden kansalaisille viisumipakko

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi taustavoimineen kerää nimiä kansalaisaloitteeseen, joka puoltaa viisumien käyttöönottoa Keski-Aasiasta ja Kaukasian maista tuleville. Tavoitteena on kerätä yli 100 000 nimeä, jolloin aloite olisi otettava lainsäädäntöelinten käsittelyyn. Toistaiseksi nimiä on kertynyt pari tuhatta.

Aloitteen selvitysosassa mainitaan, että valtaosa maahanmuuttajista tulee IVY-maista eikä heidän työllistymisensä johda työn tuottavuuden kasvuun. Maahanmuuttajien työn tuottavuusaste on alhainen, sanotaan selvitysosassa.

Erityistä huolta herättää Navalnyin mukaan noin 3-5 miljoonan ihmisen laiton maahantulo, jonka Navalnyi liittää Kirgisian, Tadzhikistanin, Uzbekistanin, Armenian ja Azerbaidzhanin kohdalla voimassa olevaan viisumittomaan käytäntöön.

– Laittomien maahantulijoiden riippuvuus työnantajistaan on edullista heidän työnantajilleen, joiden joukossa on osin valtiollisiakin toimijoita. Venäjältä jää saamatta verotuloja ja varjotalous kasvaa. Samalla laiton maahanmuutto on rikollisuuden kasvualusta, mainitsee Navalnyi. 91 % ulkomaiden kansalaisten Venäjällä suorittamista rikoksista on IVY-maiden kansalaisten tekemiä, kirjoittaa RBC.

Salasana hukassa?