Twitter

Tutkintaviranomaiset tutkivat Arctic Sunrise -alusta

Tutkintaviranomaiset ovat saaneet oikeuden luvan Greenpeace-järjestön Arctic Sunrise-aluksen tutkimiseen ja ovat aloittaneet työn sunnuntaina, tiedottaa RIA Novosti. Tutkintaan osallistuvat Venäjän tutkintakomitean rikostutkijat ja kokeneet asiantuntijat. Toimenpiteissä ovat mukana aluksen kapteeni ja hänen asianajajansa.

19.9. Petshoranmerellä pidätettyjen Greenpeace-aktivistien joukossa on mm. Italian, Kanadan, Uuden Seelannin, Turkin, Ranskan, Argentiinan, Tanskan, Australian ja Ison Britannian kansalaisia, kertoo Infox.

22 kaikkiaan 30 pidätetystä on määrätty 2 kuukauden tutkintavankeuteen yrityksestä nousta Gazpromin Prirazlomnaja-öljynporauslautalle 18.9. protestina arktisten merialueiden öljynporaustoiminnalle. Yritys tulkittiin merirosvouksen kaltaiseksi toiminnaksi.

Salasana hukassa?