Twitter

Palkkasotilaita houkutellaan asevoimiin mainoskampanjalla

Venäjän puolustusministeriö on osoittanut 25 miljoonan ruplan määrärahan sopimuspohjaisten sotilaiden houkuttelemiseksi maan asevoimiin. Mainosvideota on tarkoitus esittää yleisvenäläisillä tv-kanavilla, internetissä sekä 35 suurkaupungin elokuvateattereissa. Lisäksi 11 miljoonaa ruplaa suunnataan palkkasotilailla täydennettyjen yksikköjen esittelyvideoihin, joita näytetään kutsuntapisteissä.

Kampanja on osa asevoimien siirtymistä sopimuspohjaisen palveluksen suuntaan. Vuosien 2013-2017 aikana palkkasotilaiden määrä kasvaa vuosittain 50 000:lla. Vuonna 2017 heitä on määrä olla yli 420 000 eli yli 40 % palveluksessa olevista. Rauhanturvaoperaatioissa, Tshetsheniaan sijoitetuissa yksiköissä ja Sotshin olympiakisajärjestelyjä turvaavissa yksiköissä palvelee jatkossa ainoastaan palkkasotilaita, tiedottaa RBC.

Salasana hukassa?