Twitter

Surkovista taas presidentin avustaja

Vladislav Surkov korvaa Tatjana Golikovan presidentti Vladimir Putinin avustajana. Asiaa koskeva määräys allekirjoitettiin perjantaina ja astui voimaan välittömästi. Surkovin tehtävänä on vastata Abhasian ja Etelä-Ossetian sosiaalisesta ja taloudellisesta kehityksestä, joista myös Golikova vastasi, ilmoitti presidentin tiedottaja Dmitri Peskov. Tatjana Golikova siirtyi Venäjän federaation tilintarkastuskamarin johtajaksi.

Putinin ensimmäisten presidenttikausien merkittävänä ideologina pidetty Surkov on aiemmin toiminut mm. presidentinhallinnon varajohtajana ja johtajana, presidentin avustajana, hallituksen kanslian johtajana ja varapääministerinä.

Vuoden 2013 toukokuussa presidentti Putin hyväksyi hänen eronsa varapääministerin tehtävistä Surkovin ”omasta pyynnöstä”, muistuttaa Infox.

Salasana hukassa?