Twitter

Keskuspankki valvomaan yksityisiä eläkerahastoja

Venäjän keskuspankki aikoo valvoa riippumattomia eläkerahastoja (NPF) kahden vuoden ajan selvittääkseen, millä niistä on riittävä rahoituspohja, sanoi valtiovarainministeri Anton Siluanov eläkeuudistusta käsitelleen hallituksen kokouksen päätteeksi. NPF:t ovat tällä hetkellä epäkaupallisia organisaatioita, ja tavoitteena on niiden muuntaminen osakeyhtiöiksi.

– Hallitus haluaa markkinoille luotettavia toimijoita, jotka kykenevät takaamaan kansalaisten sijoitukset eläketuotteisiin, sanoi Siluanov. Seurannan kriteerejä ei vielä julkistettu. Rahastolta vaaditaan nytkin vähintään 100 miljoonan ruplan omia varoja, mutta omaisuuden laatua ei ole määritelty.

Säätelyn tiuketessa eläkerahastomarkkinoilla tapahtuu luontaista harventumista, arvelee Vedomosti.

Salasana hukassa?