Twitter

Valtaosalle Oboronservisin yrityksistä jo löytynyt uusi ottaja

Venäjän puolustusministeriö on valtaosin määritellyt puolustusalan holding-yhtiö Oboronservisin alaisuudessa aiemmin toimineiden yhtiöiden tulevaisuuden. Kommersant-lehden mukaan 56 yhtiön tulevaisuudesta on jo sovittu teollisuus- ja kauppaministeriön kanssa, ja 35 yhtiön kohtalosta neuvotellaan edelleen. 11 kohdetta jää puolustusalan alaisuuteen, 28 osalta odotetaan auditoinnin tuloksia. Luettelo ministeriöiden neuvottelujen tuloksista julkistettanee kuun vaihteessa. Kommersant julkaisi luettelon yrityksistä, joiden haltuun Oboronservisin yrityksiä on siirtymässä.

Puolustusministeri Sergei Shoigu asetti heti ministerinimityksen saatuaan tavoitteeksi, että puolustusvoimat vapautuvat profiiliinsa kuulumattomista tehtävistä kuten kalusto- ja asehuollosta ja ehdotti Oboronservisin alaisten laitosten siirtoa teollisuuden alaisuuteen. Varaministeri Borisovin mukaan vain teollisuus kykenee kunnolla huolehtimaan kaluston ja asejärjestelmien perus- ja modernisointikorjauksista laadukkaasti.

Borisovin Shoigulle nyt lähettämässä kirjeessä kerrotaan, että puolustusministeriön alaisuuteen ehdotetaan jäävän 39 yritystä, 11 niistä säilyttää entisen profiilinsa ja 28 yrityksessä suoritetaan auditointi, jonka tulosten nojalla pohditaan niiden mahdollista lakkauttamista.

Salasana hukassa?