Twitter

Puolustusministeriö alkaa tuottaa isänmaallisia elokuvia ja levyjä

Venäjän puolustusministeriön on päättänyt perustaa jo tänä vuonna oman elokuvayhtiön, joka tulee tuottamaan sisällöltään isänmaallisia dokumentti-, draama- ja animaatioelokuvia, sanoi puolustusministeri Sergei Shoigu ministeriön yhteydessä toimivan Yhteiskunnallisen neuvoston istunnossa tiistaina. Ministeriö aikoo tuottaa myös isänmaallisia musiikkikoosteita ja perustaa Kubinkan isänmaalliseen puistoon siellä jo olevien panssarijoukkojen ja tykistön museoiden lisäksi ilmavoimien museon, uutisoi top.rbc.

Viime toukokuussa presidentti Vladimir Putin kertoi elokuva-alan työntekijöitä tavatessaan kotimaista elokuvatuotantoa koskevista näkemyksistään sanoen haaveilevansa ”vahvasta kansallisesta elokuvasta”, jonka menestyksestä iloitsee. Kesäkuussa Putin allekirjoitti kotimaisen elokuva-alan neuvottelukokouksen päätteeksi joukon määräyksiä, joista yksi koski elokuvateollisuuden etiikkaa. Sen sisältöä ei tuolloin tarkemmin määritelty, mutta hallituksen odotetaan esittävän näkemyksiään asiasta syksyllä.

Salasana hukassa?