Twitter

Tukikohta palaa Novosibirskin saarille

Venäjä perustaa uudelleen sotilastukikohdan Novosibirskin saarille tämän arktisen alueen tehokkaan ja turvallisen valvonnan takaamiseksi, sanoi presidentti Vladimir Putin maanantaina puolustusministeriössä pidetyssä neuvottelukokouksessa.

– Sotilaamme poistuivat sieltä vuonna 1993, mutta kyseessä on erittäin tärkeä Jäämeren alue ja Pohjoisen meritien uusi etappi, sanoi Putin.

Viime viikon lopulla julkistettiin tieto Venäjän asevoimien pysyvän läsnäolon palauttamisesta ko. alueelle. Venäjän laivaston alukset etenivät Pohjoisen meritien napa-aluetta sivuaviin osiin, mm. Novosibirskin saarten Kotelnyi-saaren luo, Pjotr Veliki – ohjusristeilijän johdolla, kertoo top.rbc.ru.

Saarilla sijaitseva Tempin lentokenttä on määrä saattaa käyttökuntoon, jotta se voi vastaanottaa An-72- ja An-74-koneita, sanoi kenraali Arkadi Bahin. Myöhemmin laivaston alukset suorittavat vastaavia tehtäviä Zemlja Franza Josefa -saaren ja Novaja Zemljan alueilla. Arktisten alueiden lentotoiminta ja sen vaatima infrastruktuuri on saatettava ennalleen, sanoi kenraali.

Salasana hukassa?