Twitter

Navalnyi: todellinen oppositio on syntynyt

Moskovan pormestarinvaaleissa toiseksi jäänyt oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi julisti maanantai-iltana Moskovan Bolotnaja-aukiolla pitämässään puheessa, että hänen vaalikampanjansa aikana Venäjällä syntyi aito oppositio, poliittinen liike, joka puolustaa enemmistön etuja.

Navalnyi piti vaalitulostaan, joka kolmannen äänestäneen (27,24 %) kannatuksen saamista voittona. Hän kutsui muita opposition ehdokkaita yhteistyöhön. Konkreettista toimintalinjaa hän ei esittänyt, mutta sanoi vaalikampanjapäämajansa pyrkivän saamaan aikaan toisen äänestyskierroksen, kirjoittaa Lenta.

Viranomaiset olivat antaneet luvan 2 500 henkilön joukkokokoukseen Bolotnaja-aukiolle, mutta poliisin mukaan siellä oli ainakin 9 000 ihmistä, minkä sanottiin johtavan järjestäjien saattamiseen oikeudelliseen vastuuseen.

Salasana hukassa?