Twitter

Tulvakylien asukkaille tarjotaan muuttoa

Venäjän Kaukoidän tulvakylien asukkaille tarjotaan muuttoa joko lähialueille tai mille tahansa Venäjän alueelle, uutisoi RIA Novosti. Paikallishallintoja on pyydetty selvittämään lähialueiden mahdollisia paikkoja, jonne voitaisiin rakentaa kevytrakenteisia, nopeasti pystytettäviä taloja. Toinen asukkaille tarjottu vaihtoehto on valtion asuntosertifikaatti, joka oikeuttaa heidät ostamaan talon mistä tahansa Venäjältä.

Kokonaan veden valtaan joutuneita kyliä on tällä hetkellä kaksi, mutta niiden määrä kasvaa vielä. Eräänä mahdollisena uudisasutuspaikkana pidetään Dubovyi Mysin kylää, jossa kunnallistekniikka on valmiina ja asutus voitaisiin toteuttaa ennen talven tuloa.

Habarovskin aluepiirissä on hätätila Amur-joen noustua 7,97 metrin korkeuteen, 1,5 metriä historiallista tulvahuippua ylemmäs. 58 asutuskeskuksessa on veden valtaan joutunut 1 900 taloa. Koko Habarovskin väestön evakuointia ei toteuteta, vaikka vesi nousseekin yli 8 m korkeuteen, sanovat hätätilaviranomaiset. Evakuointi rajoitetaan koskemaan veden valtaamia asuinalueita.

Salasana hukassa?