Twitter

Venäjän tulli pyysi anteeksi ukrainalaismaahantuojilta

Venäjän ja Ukrainan rajalla alkuviikosta kärjistynyttä tullauskiistaa alettiin perjantaina ratkoa korkeimmalla tasolla eli maiden presidenttien välisellä puhelinkeskustelulla, jonka jälkeen korkeatasoinen ukrainalaisvaltuuskunta lensi pikatapaamiseen varapääministeri Igor Shuvalovin kanssa.

Tapaamisessa sovittiin, että kiistakysymykset poistetaan päiväjärjestyksestä maiden tullijohtajien maanantaisessa tapaamisessa. Venäjän tullin johtaja Andrei Beljaninov ei jäänyt odottelemaan maanantaita vaan pyysi välittömästi anteeksi ukrainalaisilta maahantuojilta ja sanoi tullin toimineen Venäjän taloudellisen edun nimissä, kirjoittaa Kommersant.

Venäjän tulli aloitti 14.8. kaikkien Ukrainasta tuotavien tavaraerien täydelliset tarkastukset sekä asiapaperien erityisen tarkan käsittelyn, minkä johdosta ajoneuvot ja tavaravaunut seisoivat rajalla. Venäjän hallitus ilmoitti torstaina tullin tehneen päätöksen omavaltaisesti.

Salasana hukassa?