Twitter

Maahanmuuttajaratsiat nyt Moskovan alueen toreilla

Pääkaupungista alkaneet toriratsiat laittomien maahanmuuttajien ja rikollisten löytämiseksi ovat levinneet muualle maahan. Moskovan alueen elintarvike- ja rakennustorien ratsioissa tavattiin 1 800 laittomasti maassa oleskelevaa tai työluvatonta maahanmuuttajaa, tiedottaa alueen poliisi.

Viime viikonloppuna Permin tukkutorilla suoritetussa ratsiassa tavattiin ja pidätettiin 400 laitonta maahanmuuttajaa ja Tjumenin kahden torin ratsioista poliisi pidätti 800 henkilöä. Moskovasta edellisellä viikolla tavatuillle noin 4 000 laittomalle maahanmuuttajalle määrättiin yhteensä yli 25 miljoonaa ruplaa sakkoja. Moskovassa pidätetyistä 507 on käännytetty Venäjältä, kertoo RBC.

Maahanmuuttoviraston mukaan laillisesti maassa oleskelevia maahanmuuttajia on noin 10,2 miljoonaa ja laittomia maahanmuuttajia 3-5 miljoonaa. Asiantuntija-arvioiden mukaan samat luvut ovat 20 miljoonaa ja 10 miljoonaa. Yksin Moskovassa arvioidaan oleskelevan laittomasti 800 000 – 2 000 000 maahanmuuttajaa.

Salasana hukassa?