Twitter

Piratisminvastaista lakia laajennetaan musiikin ja valokuvien piiriin

Venäjän kulttuuriministeriö on valmistellut uuden lakiluonnoksen verkkopiratismin vastaisesta toiminnasta. Se käsittää elokuvien lisäksi muutkin tekijänoikeuden kohteet kuten musiikin, valokuvat ja muun aineiston.

Kulttuuriministeriö ehdottaa lisäksi, että jokaisella Venäjän federaation lainsäädännön puitteissa toimivalla sivustolla tulisi olla esillä sen haltijan sähköposti- tai katuosoite, jojon oikeudenhaltijat voivat ilmoittaa oikeuksiensa rikkomuksista, kirjoittaa Izvestija. Jokaiselta sivulta tulisi myös löytyä valituskaavake.

Tekijänoikeuksien rikkomuksista aiotaan myös säätää sakkorangaistus, yksityishenkilöiltä 300 000 ruplaa, viranhaltijoilta 600 000 ruplaa ja juridisilta henkilöiltä miljoona ruplaa. Elokuun alusta voimaan tulleen ensimmäisen verkossa julkaistun aineiston tekijänoikeuslakiversion nojalla on estetty pääsy ensimmäisiin luvatta verkossa julkaistuihin tv-sarjoihin, joihin tuotantoyhtiö on osoittanut omaavansa oikeudet, kerrottiin Interfax-uutistoimistolle Moskovan kaupunginoikeudesta. Uutiset välitti Infox.

Salasana hukassa?