Twitter

35 verkkoyrittäjää asettui Navalnyin tueksi

35 internetliiketoimintaa harjoittavaa yrittäjää on asettunut Moskovan kaupungin pormestarinvaaleissa ehdokkaana olevan Aleksei Navalnyin taakse. Kyseessä on ennakkotapaus: oligarkkien ”sivuunsiirron” jälkeen yrittäjät eivät ole rohjenneet tukea oppositiota julkisesti, kirjoittaa Vedomosti.

Yrittäjät julkaisivat Navalnyia tukevan manifestin, jossa julistavat solmivansa poliitikon kanssa sosiaalisen sopimuksen. ”Kyse ei ole hyväntekeväisyydestä. Odotamme Navalnyilta laillisuuden ylivallan puolustamista, tukea riippumattomille oikeusistuimille ja virkamiesten reaalista tilivelvollisuutta yhteiskunnalle. Omasta puolestamme tuemme poliitikkoa maineellamme sekä rahallisin, organitorisin ja muin resurssein”, sanotaan manifestissa. Navalnyin kampanjapäällikkö Leonid Volkovin mukaan yhtään lahjoitusta yrityksiltä ei vielä ole tullut kampanjakassaan.

Venäjän keskusvaalilautakunta varoitti keskiviikkona vaaliehdokkaita yleensä turvautumasta vaalirahoituksessaan Yandex.dengin tapaisiin verkkolahjoitusmenetelmiin, jotka voivat johtaa sekä vaalilain että verolain rikkomuksiin.

– Sieltä tullut raha on henkilön tuloa, josta on maksettava tulovero, sanoi keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtaja Leonid Ivlev. Yandex.dengin kautta vaalirahoitusta on kerännyt juuri Aleksei Navalnyi. Moskovan vaalilautakunta kommentoi asiaa ilmoittamalla, että kaikki menot on maksettava vaalirahastosta, ei Yandex-palvelun kautta. Juristien kanssa konsultoituaan Navalnyin kampanjajohto päätyi kierrättämään yksityishenkilöiden (maksimissaan miljoonan ruplan) lahjoitukset vaalirahaston kautta.

Salasana hukassa?