Twitter

Pietarin ensimmäinen maksullinen moottoritieosuus käyttöön

Pietarin läntisen moottoritien pohjoinen osuus otetaan käyttöön perjantaina. Moottoritien käyttö on alkuvaiheessa maksutonta, verkkolehti The Village uutisoi.

Uusi moottoritie on rakenteilla olevan läntisen moottoritien pohjoinen osuus, joka alkaa Primorskin prospektilta kaupungin pohjoisosasta ja liittyy E-18 ”Skandinavia” –moottoritiehen kaupungin luoteispuolella Beloostrovin asutuskeskuksen kohdalla. Perjantaina avattavan moottoritieosuuden pituus on 46,6 kilometriä ja sen kapasiteetti 128 000 autoa vuorokaudessa.

Perjantaina avattava tieosuus on osa rakenteilla olevasta Pietarin kaupungin länsikautta kiertävästä moottoritiestä. Osuus alkaa  E-18 tiestä, kulkee osittain tunneloituna Vasilinsaaren länsipään sivuttaen ja päättyy Pietarin kehätien eteläisimpään kärkeen. Moottoritien eteläisin osuus on ollut käytössä jo useamman vuoden. Keskimmäisen ja vaativimman osuuden rakennustyöt ovat sen sijaan käynnistyneet vasta vuoden 2013 maaliskuussa.

Moottoritiestä tulee maksullinen, mutta maksujärjestelmät otettaneen käyttöön vasta syksyllä. Tien käyttö maksaa ruuhka-aikaan 24 ruplaa ja yöllä 8 ruplaa auton tyypistä riippuen. Maksun voi suorittaa tiepuomeilla käteisesti tai sähköisesti moottoritien kotisivuille perustettavan sähköisen lompakon avulla. Lompakkoon voi siirtää rahaa pankkikorteilla, Yandexin sähköisestä lompakosta tai kännykän avulla.

Pietarin läntinen moottoritie

Pietarin läntinen moottoritie

Salasana hukassa?